Фестивали: подача заявок

Прием заявок на «Телеманию - 2019» открыт!
 

Открыт прием заявок на Международный открытый молодежный фестиваль телевизионных программ и фильмов «Телемания». Фестиваль учрежден Институтом кино и телевидения (ГИТР) в 2004 г. Проводится при поддержке Международной академии телевидения и радио (IATR).

Подробнее ...
 

Кинематография департаментинин Эксперттик комиссиясынын 2019-жылдын 30-августундагы чечимине ылайык жаш кинематографистерге колдоо үчүн “Эң мыкты кинодолбоорлор” сынагына кыска метраждуу кинодобоорлорду кабыл алуу улантылат.

 

Кабыл алуу эрежеси:

 

Ойномо, даректүү жана анимациялык 30 минутага чейинки убакытты камтыган долбоорлор кабыл алынат.

Сунуштоочу Кыргыз Республикасынын жараны болуусу зарыл.

Кинодолбоорлор кыргыз жана орус тилдеринде кабыл алынат.

Подробнее ...
 

Кинематография департаменти улуттук көркөм тасмаларды жаратуу үчүн эң мыкты кинодолбоорлорго сынак жарыялайт
 

КРнын Маданият, маалымат жана туризм министрлигине караштуу Кинематография департаменти«Кыргыз Республикасынын кинематографиясын мамлекеттик колдоо жөнүндө»Кыргыз Республикасынын Мыйзамына ылайык улуттук көркөм тасмаларды жаратуу үчүн эң мыкты кинодолбоорлорго сынак жарыялайт. Сынак өткөрүү мөөнөтү 2019-жылдын 08.07 – 08.08 чейин. Тасманын өндүрүшүн каржылоомамлекеттик каржылык колдоонун эсебинен субсидия түрүндөгү толугу менен же жартылай ишке ашырылат.

Подробнее ...
 
Алтынай Койчуманова
Контактные данные: Продюсерская компания "Ой Арт"
Рабочий адрес: Кыргызстан, 720030, г.Бишкек
ул. Динары Асановой, 1
 

 

 

 

Дата рождения: 05.02.1983 г.

Образование: 2004 Американский Университет в Центральной Азии - Бакалавр Искусств в Экономике
2005 Артслинк семинар для арт менеджеров
2006 «Produire au Sud» семинар для кинопродюсеров, организованный Фестивалем Трех Континентов (Франция)
 
 
Фильмография
 
Игровые фильмы:
 
2007 “Боз салкын”, реж. Эрнест Абдыжапаров (95 мин)
2008 “Адеп Ахлак”, реж. Марат Алыкулов (75 мин)
2010 “Свет-Аке”, реж. Актан Арым Кубат (90 мин)
2015 "Небесное кочевье", реж. Мирлан Абдыкалыков (78 мин.), ко-продюсер
 
Короткометражные фильмы:
 
2006 “Граница”, реж. Марат Алыкулов (20 мин)
2006 “Зимой”, реж. Эмиль Джумабаев (30 мин)
2006 “Обретение”, реж. Эрмек Исмаилов (15 мин)
2008 “Я”, реж. Тынчтык Абылкасымов (5 мин)
2010 "Карандаш от муравьев", реж.Мирлан Абдыкалыков (13 мин)
 
В процессе производства:
 
     “7 Новелл о революции”, фильм 7 кыргызских режиссеров (80 мин)