Фестивали: подача заявок

Прием заявок на «Телеманию - 2019» открыт!
 

Открыт прием заявок на Международный открытый молодежный фестиваль телевизионных программ и фильмов «Телемания». Фестиваль учрежден Институтом кино и телевидения (ГИТР) в 2004 г. Проводится при поддержке Международной академии телевидения и радио (IATR).

Подробнее ...
 

Кинематография департаментинин Эксперттик комиссиясынын 2019-жылдын 30-августундагы чечимине ылайык жаш кинематографистерге колдоо үчүн “Эң мыкты кинодолбоорлор” сынагына кыска метраждуу кинодобоорлорду кабыл алуу улантылат.

 

Кабыл алуу эрежеси:

 

Ойномо, даректүү жана анимациялык 30 минутага чейинки убакытты камтыган долбоорлор кабыл алынат.

Сунуштоочу Кыргыз Республикасынын жараны болуусу зарыл.

Кинодолбоорлор кыргыз жана орус тилдеринде кабыл алынат.

Подробнее ...
 

Кинематография департаменти улуттук көркөм тасмаларды жаратуу үчүн эң мыкты кинодолбоорлорго сынак жарыялайт
 

КРнын Маданият, маалымат жана туризм министрлигине караштуу Кинематография департаменти«Кыргыз Республикасынын кинематографиясын мамлекеттик колдоо жөнүндө»Кыргыз Республикасынын Мыйзамына ылайык улуттук көркөм тасмаларды жаратуу үчүн эң мыкты кинодолбоорлорго сынак жарыялайт. Сынак өткөрүү мөөнөтү 2019-жылдын 08.07 – 08.08 чейин. Тасманын өндүрүшүн каржылоомамлекеттик каржылык колдоонун эсебинен субсидия түрүндөгү толугу менен же жартылай ишке ашырылат.

Подробнее ...
 
Имя Жоробек
Фамилия Аралбаев
Пол Мужской
Дата рождения 24 Января 1957
Фильмография:
 
1975 «Армон», реж. Д. Садырбаев
1976 «Солдотки», реж. Козачков
1979 «Разные судьбы», реж. Д. Садырбаев
1982 «Волчья яма», реж. Б.Шамшиев
1982 «Сергей Лазо», реж. В.Паскару
1983 «Дела земных», реж. У.Ибрагимов
1986 «Через две весны», реж. Т.Раззаков
1987 «Белый олень тундры», реж. Хмельницкий
1989 «Бег глазами спринтера», реж. Ш.Джапаров
2000 «Юридическая консультация», реж. Ахмадеев
2002 «Пеший тумак», реж. Б.Алимбаев
2003 «Чиркин омур», реж. М.Мамбетов
2007 «Чтение Петрарки», реж. Н.Абдыкадыров