Фестивали: подача заявок

Прием заявок на «Телеманию - 2019» открыт!
 

Открыт прием заявок на Международный открытый молодежный фестиваль телевизионных программ и фильмов «Телемания». Фестиваль учрежден Институтом кино и телевидения (ГИТР) в 2004 г. Проводится при поддержке Международной академии телевидения и радио (IATR).

Подробнее ...
 

Кинематография департаментинин Эксперттик комиссиясынын 2019-жылдын 30-августундагы чечимине ылайык жаш кинематографистерге колдоо үчүн “Эң мыкты кинодолбоорлор” сынагына кыска метраждуу кинодобоорлорду кабыл алуу улантылат.

 

Кабыл алуу эрежеси:

 

Ойномо, даректүү жана анимациялык 30 минутага чейинки убакытты камтыган долбоорлор кабыл алынат.

Сунуштоочу Кыргыз Республикасынын жараны болуусу зарыл.

Кинодолбоорлор кыргыз жана орус тилдеринде кабыл алынат.

Подробнее ...
 

Кинематография департаменти улуттук көркөм тасмаларды жаратуу үчүн эң мыкты кинодолбоорлорго сынак жарыялайт
 

КРнын Маданият, маалымат жана туризм министрлигине караштуу Кинематография департаменти«Кыргыз Республикасынын кинематографиясын мамлекеттик колдоо жөнүндө»Кыргыз Республикасынын Мыйзамына ылайык улуттук көркөм тасмаларды жаратуу үчүн эң мыкты кинодолбоорлорго сынак жарыялайт. Сынак өткөрүү мөөнөтү 2019-жылдын 08.07 – 08.08 чейин. Тасманын өндүрүшүн каржылоомамлекеттик каржылык колдоонун эсебинен субсидия түрүндөгү толугу менен же жартылай ишке ашырылат.

Подробнее ...
 
Имя Альбина
Фамилия Имашова
Пол Женский
Дата рождения 06 Июня 1983

 
Фильмография:
 
1997 «Бешкемпир», реж. А.Абдыкалыков
2006 «Чтение Петрарки», реж. Н.Абдыкадыров
2007 «Той», реж. А.Айтикеев
2007 «Тенгри», реж. Мари Жауль де Поншвиль
    Приз за лучшую женскую роль, Иссык-Кульский кинофестиваль ШОС, Кыргызстан
2008 «Гора», реж. З.Эралиев
2008 «Тун бала», реж. А.Арстаналиева
2009 «Колыбель», реж. Б.Карагулов
2009 «Мольба», реж. Т. Ибрагимов
2009 «Последний подарок отца», реж. Мамытов
2009 «Женщина у стремени», реж. Т.Ибрагимов
 
А также несколько музыкальных клипов