Фестивали: подача заявок

Прием заявок на «Телеманию - 2019» открыт!
 

Открыт прием заявок на Международный открытый молодежный фестиваль телевизионных программ и фильмов «Телемания». Фестиваль учрежден Институтом кино и телевидения (ГИТР) в 2004 г. Проводится при поддержке Международной академии телевидения и радио (IATR).

Подробнее ...
 

Кинематография департаментинин Эксперттик комиссиясынын 2019-жылдын 30-августундагы чечимине ылайык жаш кинематографистерге колдоо үчүн “Эң мыкты кинодолбоорлор” сынагына кыска метраждуу кинодобоорлорду кабыл алуу улантылат.

 

Кабыл алуу эрежеси:

 

Ойномо, даректүү жана анимациялык 30 минутага чейинки убакытты камтыган долбоорлор кабыл алынат.

Сунуштоочу Кыргыз Республикасынын жараны болуусу зарыл.

Кинодолбоорлор кыргыз жана орус тилдеринде кабыл алынат.

Подробнее ...
 

Кинематография департаменти улуттук көркөм тасмаларды жаратуу үчүн эң мыкты кинодолбоорлорго сынак жарыялайт
 

КРнын Маданият, маалымат жана туризм министрлигине караштуу Кинематография департаменти«Кыргыз Республикасынын кинематографиясын мамлекеттик колдоо жөнүндө»Кыргыз Республикасынын Мыйзамына ылайык улуттук көркөм тасмаларды жаратуу үчүн эң мыкты кинодолбоорлорго сынак жарыялайт. Сынак өткөрүү мөөнөтү 2019-жылдын 08.07 – 08.08 чейин. Тасманын өндүрүшүн каржылоомамлекеттик каржылык колдоонун эсебинен субсидия түрүндөгү толугу менен же жартылай ишке ашырылат.

Подробнее ...
 
Имя Токтонали
Фамилия Дайырбеков
Пол Мужской
Дата рождения 20 Июля 1959
Фильмография:
 
1981 «Великий самоед»
1983 «ТАСС уполномочен заявить»
1983 «Волчья яма»
1984 «Потомок белого барса»
1984 «Первый»
1984 «Лестница в доме с лифтом»
1984 «Волны умирают на берегу»
1984 «Прогулка по лесу»
1985 «Катастрофу не разрешаю»
1986 «Верить и знать»
1986 «Миражи любви»
1986 «Дилетант»
1986 «Свобода»
1987 «Ближневосточная история»
1987 «Амуланга»
1987 «Пегий пес бегущий краем моря» - Гран-при московского международного фестиваля, Москва; Приз Всесоюзного кинофестиваля, Сочи; Приз Кинофестиваля «Кинотавр», г.Тверь; Приз Международного кинофестиваля, Венеция, Италия
1989 «Выстрел в степи»
1990 «Загон»
1990 «Печать сатаны» - Гран-при Кинофестиваля, г.Душанбе; Гран-при Кинофестиваля, г.Ташкент, Гран-при Кинофестиваля, г.Ашхабад
1991 «Рай сатаны»
1992 «Пегий пес бегущий краем моря»
1993 «Чингизхан»
1994 «Тайная мелодия»
1995 «Манас»
1996 «Манас 1000»
1996 «Маленькая Вилла»
1996 «Чревоугодие»
1996 «Юридическая консультация»
1997-2009  «Птица Доненбай»
                   «Чиркин Омур»
                   «Каган Баласагын»
                   «Курманбек»
                   «Ужин на песке»
                   «24 часа»
2009 «Гаишники»