Фестивали: подача заявок

Прием заявок на «Телеманию - 2019» открыт!
 

Открыт прием заявок на Международный открытый молодежный фестиваль телевизионных программ и фильмов «Телемания». Фестиваль учрежден Институтом кино и телевидения (ГИТР) в 2004 г. Проводится при поддержке Международной академии телевидения и радио (IATR).

Подробнее ...
 

Кинематография департаментинин Эксперттик комиссиясынын 2019-жылдын 30-августундагы чечимине ылайык жаш кинематографистерге колдоо үчүн “Эң мыкты кинодолбоорлор” сынагына кыска метраждуу кинодобоорлорду кабыл алуу улантылат.

 

Кабыл алуу эрежеси:

 

Ойномо, даректүү жана анимациялык 30 минутага чейинки убакытты камтыган долбоорлор кабыл алынат.

Сунуштоочу Кыргыз Республикасынын жараны болуусу зарыл.

Кинодолбоорлор кыргыз жана орус тилдеринде кабыл алынат.

Подробнее ...
 

Кинематография департаменти улуттук көркөм тасмаларды жаратуу үчүн эң мыкты кинодолбоорлорго сынак жарыялайт
 

КРнын Маданият, маалымат жана туризм министрлигине караштуу Кинематография департаменти«Кыргыз Республикасынын кинематографиясын мамлекеттик колдоо жөнүндө»Кыргыз Республикасынын Мыйзамына ылайык улуттук көркөм тасмаларды жаратуу үчүн эң мыкты кинодолбоорлорго сынак жарыялайт. Сынак өткөрүү мөөнөтү 2019-жылдын 08.07 – 08.08 чейин. Тасманын өндүрүшүн каржылоомамлекеттик каржылык колдоонун эсебинен субсидия түрүндөгү толугу менен же жартылай ишке ашырылат.

Подробнее ...
 
Имя Эмиль
Фамилия Борончиев
Пол Мужской
Дата рождения 18 Марта 1962

Фильмография:

 
1977 «Ранние журавли», реж. Б. Шамшиев
1979 «Ливень», реж. З.Эралиев
1984 «Лицензия на убийство», реж. Ш.Джапаров
1985 «Волны умирают на берегу», реж. Р. Раззаков
1986 «Зять из провинции», реж. С.Нарымбетов
1986 «Дилетант», реж. Дж. Сооданбек
1986 «Свадьба», реж. М.Убукеев
1987 «Манас», реж. М.Убукеев
1988 «Я так больше жить не хочу», реж. О.Байджигитов
1991 «Аномалия», реж. Г.Базаров
1992 «Очарованный странник», реж. Поплавская
1993 «Эрмак», реж. Усков, Краснопольский
         «Белая ночь», Южная Корея
         «Чингизхан», реж. Кен Аннакен
2009 «Гора», реж. З.Эралиев
2010 «Гаишники», реж. Эрнест Абдыжапаров